neděle 13. ledna 2008

Taková obyčejná radost

Pěkný den. Předešlý večer za moc nestál, ale ráno jsem se probudila do sluníčka.
Do práce jsem dorazila relativně brzy, ničím se nezdržovala a vrhla se na vaření vzorků. Vyšlo mi to akorát na poledne, kdy jsme vyrazili do rybníčka. Dnes jsem měla s sebou konečně i sandálky, abych nemusela capkat po ledu na boso. Požitek byl umocněný teplým sladkým čajem. Prostě "labůžo" (Kolemjdoucí pejskaři patrně nechápali, proč se někdo nalejvá horkým čajem a leží přitom po krk v ledové vodě.)
Po očistné koupeli jsme nabrali Danču a vyrazily na oběd a po oběd do Stromovky pro kešku. Danča byla nadšená, že konečně pozná, jaké to je. Bylo krásné odpoledne a kolem úkrytu ani noha. Vyrazily jsme tedy ještě na Bagr pro další, kde jsme se doklouzali na ostrůvek a po chvíli hledání vzdali. Z nám neznámých důvodů vzala dřevěná konstrukce za své motorovou pilou a keška tedy pravděpodobně také. Ale jedna úspěšná stačí... navíc ty endorfiny ze sluníčka... Uvolnily jsme tedy místo pro množící se rodinky s kočárky a pejskaře a vrhly se opět pracovat. Odpoledne uteklo rychle, ale se spoustou vykonané práce nad hezkým vzorkem.
Doma jsem se plna euforie vrhla do úklidu a pečení štrúdlů a tvarohových koláčů a obojímu se dostalo uznání.
Večer mi k pečení běžel v TV film s milovaným Ivanem Trojanem.
Kdyby takové byly všechny dny...

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...

Bagr je snad zakletej, když jsme měli v Budějkách Obscuru, vyrážel jsem na něj kolem půlnoci s Vitriolem, bohužel ostrov obsadili nějací ožralí mladíci, takže jsem to museli vzdát a vydat se k nedalekému kostelu.

Alex řekl(a)...

Bagr je takové mystické místo (s podobnými účinky jako bludný kámen co leží na náměstí...). Pravda, že kdykoliv se ocitnu kolem Bagru, něco se stane:)

A ten nedaleký kostel - nebyl to sv. Vojtěch? Také skrývá jednu kešku...

Anonymní řekl(a)...

Jméno si bohužel nepamatuju, ale šli jsme tam pro kešku, takže je to možný. Byla to ten víkend moje jediná úspěšná keška ze čtyř pokusů.